Piazza Dell'Ufficio office designed by Branch Studio Architects

Piazza Dell’Ufficio by Branch Studio Architects , which was named interior project of the year at Dezeen Awards 2019, teaches children about the power of design says judge Eva Jiricna in this movie.

Located in a suburb of Melbourne , the renovation of the administration offices of Caroline Chisholm College attempts to reduce visual barriers between staff and students.

Piazza Dell'Ufficio office designed by Branch Studio Architects
Piazza Dell’Ufficio by Branch Studio Architects won interiors project of the year at Dezeen Awards 2019

The project, which also won the award for small workspace interior of the year, references Italian town squares and their ability to bring people together. The piazza-style room, now the hub of the office, can be accessed and used by everyone.

“We used an Italian piazza for the inspiration of the design of the project to create a space that would open up a dialogue between staff and students,” explained Brad Wray, creative director and co-founder of Branch Studio Architects.

Piazza Dell'Ufficio office designed by Branch Studio Architects
The walls are lined with slim cardboard tubes

Piazza Dell’Ufficio , which translates from Italian to “office square”, includes a variety of spaces that are almost entirely lined in slim cardboard tubes.

“The cardboard tubes were used as a cladding device, they were also used as a partition device but it was really just about creating a cohesion of space with a single materiality,” said Wray.

Piazza Dell’Ufficio by Branch Studio Architects also won small workspace of the year
Piazza Dell’Ufficio also won small workspace of the year

Branch Studio Architects completely overhauled the “highly inefficient” 1970s offices, which had little natural light and were dated in appearance.

Glass-fronted arched doors and dropped ceilings were added by the studio to link the series of communal work areas, breakout spaces, private offices and various sized meeting rooms.

Piazza Dell'Ufficio office designed by Branch Studio Architects
The winning project was chosen for teaching children “the power of design”

“It is a very simple intervention for very little money that gave the school something they could be proud of, which functions extremely well and teaches the children at a very early age the power of design,” said Jiricna, who sat on the interiors master jury alongside Matali Crasset , Ab Rogers , Eero Koivisto and Yoko Choy.

Wray also touched on the inclusivity and affordability of the project in this movie produced by Dezeen.

“For us, it’s really important that architecture is for everyone and not just for big developers and people with large budgets,” said the creative director and co-founder.

Piazza Dell'Ufficio office designed by Branch Studio Architects
The renovation of the administration offices of Caroline Chisholm College by Branch Studio Architects

Piazza Dell’Ufficio was named interiors project of the year at the Dezeen Awards party held at Ennismore Sessions House in London on 30 October.

At the party, A Room for Archaeologists and Kids by Studio Tom Emerson and Taller 5 received the award for architecture project of the year and Aguahoja I by Mediated Matter Group was named best design project of the year.

Photography is by Peter Clarke

The post Piazza Dell’Ufficio won interior project of the year at Dezeen Awards 2019 for teaching children “the power of design” appeared first on Dezeen .

Link to original article.

Share This